Torstai, 28.5.2020 
Alma
Urheilu

Kärpät hankki hyökkäysvoimaa – SaiPasta ja HPK:sta tuttu kanadalaispisterohmu saapuu Ouluun

  • STT
Cody Kunyk oli kesken jääneellä kaudella HPK:n tehokkain pelaaja. LEHTIKUVA / Hanna Matikainen Cody Kunyk oli kesken jääneellä kaudella HPK:n tehokkain pelaaja. LEHTIKUVA / Hanna Matikainen
Jääkiekkoliigan kestomenestyjä Oulun Kärpät teki kaksi kovaa hyökkääjähankintaa, kun se pestasi Cody Kunykin ja Aleksi Mustosen. Kunykin sopimus kattaa ensi kauden, ja Mustosen sopimus ulottuu kevääseen 2022 saakka.

Kunyk pelasi kaksi kautta liigakiekkoa SaiPassa ennen kuin siirtyi viime kaudeksi HPK:n hyökkäyskalustoon. Hän nakutti kesken jääneellä kaudella HPK:lle pisteet 10+39=49 ja oli hämeenlinnalaisjoukkueen tehokkain pelaaja.

–  Olen pelannut nyt muutaman kauden Liigaa ja tiedän, että Kärpillä on joka vuosi mahdollisuus taistella mestaruudesta. Kun sopimusta tarjottiin, sitä ei tarvinnut miettiä kahdesti. Tiesin, että haluan olla osa tätä organisaatiota, kanadalainen Kunyk kertoi tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Sanoisin, että olen peliä tekevä hyökkääjä ja pystyn pelaamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Teen kaikkeni antaakseni joukkueelleni mahdollisuuden voittaa joka ilta, Kunyk lupasi.

Jalka paremmin maajoukkueoven väliin

Aleksi Mustonen pelasi Liigaa kolmella edelliskaudella Pelicansissa, mutta siirtyi menneen kauden loppuvaiheessa Ruotsin pääsarja SHL:ään Färjestadin riveihin. Sieltä tie vie Kärppiin.

–  Kova halu on voittaa ja menestyä joukkueena. Haluan itsekin onnistua ja ottaa ison roolin joukkueessa sekä päästä maajoukkueeseen ihan vakiopelaajaksi. Kärpät saa minusta kovasti töitä tekevän, luisteluvoimaisen ja voitontahtoisen hyökkääjän, A-maajoukkueessa kahdella viime kaudella esiintynyt Mustonen sanoi.

Mustonen on pelannut Liigaa myös kasvattajaseurassaan Jokereissa ja Ilveksessä.

Lisäksi Kärpät kiinnitti nuorista kasvateistaan puolustajat Ville Ottavaisen ja Kasper Puution.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa