Lauantai, 23.1.2021 
Enni, Enna, Eini
Kotimaa

KRP: Vuosi sitten Järvenpäässä kadonnut mies ei sittenkään kuollut henkirikoksen uhrina

  • STT
Poliisi epäili katoamisen jälkeen, että mies olisi tullut surmatuksi. Keskusrikospoliisi kuitenkin selvitti esitutkinnassa, että mies ei ollut joutunut henkirikoksen uhriksi. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Poliisi epäili katoamisen jälkeen, että mies olisi tullut surmatuksi. Keskusrikospoliisi kuitenkin selvitti esitutkinnassa, että mies ei ollut joutunut henkirikoksen uhriksi. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Järvenpäässä Uudellamaalla vuosi sitten marraskuussa kadonnut mies ei sittenkään joutunut henkirikoksen uhriksi. Keskusrikospoliisi (KRP) kertoi tiistaina, että on selvittänyt asian esitutkinnassa.

Poliisi epäili katoamisen jälkeen, että mies olisi tullut surmatuksi. Tähän viittasivat monet seikat. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sanna Springare kertoo, että taustalla oli sekä vihjeitä että tutkinnallista näyttöä. Esimerkiksi osa kuulustelluista kertoi, että mies olisi joutunut rikoksen uhriksi.

Kolmekymppisen miehen ruumis löytyi kesäkuussa alueelta, jossa hänestä oli tehty viimeinen havainto ennen katoamista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tärkeimpänä tekijänä sen varmistumisessa, ettei kyse ollut henkirikoksesta, oli oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvittäminen.

Asiassa aiemmin epäiltyjä ei enää epäillä rikoksista. Tapauksessa oli aikaisemmin vangittuna kolme ihmistä, ja poliisi tutki miehen kuolemaa tappona.

Jo kesällä poliisista kerrottiin, että on mahdollista, ettei miehen kuolema ollut tahallinen teko.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi