Perjantai, 5.3.2021 
Leila, Laila
Kotimaa

Helsingissä ilmoitettu tälle päivälle lukuisia Navalnyihin liittyviä mielenosoituksia

  • STT
Venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kiinniottoa vastustavia ja vapautusta vaativia mielenosoittajia oli muun muassa Venäjän suurlähetystön edustalla Helsingissä. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kiinniottoa vastustavia ja vapautusta vaativia mielenosoittajia oli muun muassa Venäjän suurlähetystön edustalla Helsingissä. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Helsingissä poliisi on saanut tälle päivälle ilmoituksen peräti 16 mielenosoituksesta. Poliisi ilmoitti Twitterissä, että mielenosoitukset liittyvät Venäjällä tehtyyn oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kiinniottoon.

Ylikomisario Seppo Kujala kertoi STT:lle, että poliisi on neuvotellut mielenilmausten järjestäjien kanssa ja sopinut tapahtumien järjestämisestä niin, että ne noudettavat kokoontumisrajoituksia.

Kujalan mukaan ensimmäiset mielenilmaukset olivat alkaneet aamupäivän puolella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mielenosoitukset järjestetään tänään porrastetusti kello 11:n ja 17:n välillä Tehtaankadulla ja Senaatintorilla poliisin osoittamissa paikoissa. Venäjän Suomen-suurlähetystö sijaitsee Tehtaankadulla.

Aluehallintoviraston määräyksen mukaan yhdessä mielenosoituksessa saa olla nyt korona-aikana korkeintaan 10 ihmistä. Osallistujien on myös noudatettava turvavälejä.

Kujalan mukaan on melko harvinaista, että Helsingissä järjestetään muulloin kuin juhlapyhinä useita mielenosoituksia samana päivänä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi