Torstai, 28.5.2020 
Alma
Maakunta

Lieksassa jaetaan vähävaraisille lapsiperheille kotoilukasseja – kuka vain voi osallistua tukemiseen lahjoituksella

  • Anni Rodriguez
  • Marko Puumalainen
Kotoilukasseissa on muun muassa leivontatarvikkeita. Kotoilukasseissa on muun muassa leivontatarvikkeita.

Lieksassa on alkanut kotoilukassikampanja, joka suunnataan vähävaraisille lapsiperheille.

Perheille toimitettava kassi sisältää esimerkiksi leivontatarvikkeita ja leivontaan liittyviä vinkkejä ja muita pilaantumattomia ruokatarvikkeita.

Mukana kampanjassa ovat Siun sote, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pielisjärven osasto, Lieksan kaupunki ja K-Citymarket. Kaikki lieksalaiset voivat halutessaan osallistua perheiden tukemiseen 10, 15 tai 20 euron panoksella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Idea lähti siitä,kun Siun soten toimintaterapeutti Tuula Klingberg pohti, voitaisiinko värävaraisten lasten perheille järjestää vastaavanlainen kampanja kuin joulun aikaan toteutettava Joulupuu-keräys.

– Perheiden talous voi kuormittua aiempaa enemmän, kun vietetään koko perheenä enemmän aikaa kotona, Siun soten Pohjoisen alueen lapsiperhepalveluiden johtava sosiaalityöntekijä Sonja Hartikainen kertoo.

– Haluamme talousnäkökohdan lisäksi painottaa erityisesti perheen yhdessä vietetyn ajan tärkeyttä ja tuoda vinkkejä siihen, millaisia asioita he voisivat yhdessä tehdä.

Jos joku haluaa lahjoittaa lapsiperheille kassin, niiden mallisisältöön voi tutustua Lieksan K-Citymarketissa kahvilan edessä. Esimerkkikassien luota lahjoittaja löytää lipukkeen, jonka hän vie mukanaan kassalle maksamista varten.

Siun sote toimittaa valmiiksi pakatut kassit perheille kotioven taakse.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa