Tiistai, 20.10.2020 
Kasperi, Kauno
Maakunta

Siun sote: Lieksan koronavirusryppäässä on varmistunut viisi uutta tartuntaa – 28 henkilöä on asetettu karanteeniin joensuulaisesta koulusta

  • Arttu Koistinen
  • Minna Raitavuo

Lieksan koronavirusryppäässä on lauantain ja sunnuntaiaamun aikana varmistunut yhteensä viisi uutta tartuntaa, Siun sote tiedotti sunnuntaina kello 13:n aikoihin.

– Tartunnan saaneet henkilöt ovat olleet karanteenissa, ja uusia altistumisia on syntynyt vain muutamia. Kaikkiaan Lieksan tartuntaryppääseen liittyy nyt 21 varmistettua koronavirustartuntaa kotimaassa ja yksi ulkomailla. Karanteeniin asetettuja altistuneita henkilöitä on noin sata.

Siun soten mukaan Lieksan tartuntaketjut ja altistuneet on saatu hyvin jäljitettyä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Lähipäivät ja tuleva viikko voivat tuoda esiin uusia tartuntoja altistuneilla, ja tilannetta seurataan jatkuvasti.

Joensuulaisesta koulusta 28 henkilöä on asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Siun sote tiedotti lauantaina, että karanteeniin asetettaisiin Joensuun Nepenmäen koulun yksi luokka ja osa henkilökuntaa.

Koulun ulkopuolella altistuneita on neljä. Altistuneet on ohjattu kahden viikon kotikaranteeniin ja koronavirustesteihin. Ensimmäisiä tuloksia odotetaan jo iltapäivällä, Siun sote kertoi tänään.

Siun soten toiminta-alueen testausmäärät ovat tällä hetkellä keskimäärin 300-400 koronavirustestiä päivässä. Testien tuloksia valmistuu jatkuvasti pitkin päivää, ja positiivisesta testituloksesta soitetaan aina henkilölle itselleen.

Samoin altistuneisiin ollaan aina suoraan yhteydessä, ja annetaan toimintaohjeet, Siun sote kertoo.

– Siun sote tiedottaa tartuntojen tilannekuvasta ja alueen väestölle annettavista toimintaohjeista tarpeen mukaan. Lieksan tartuntaryppään tilanteesta tiedotetaan tällä hetkellä päivittäin. Yksittäisistä tartunnoista ei lähtökohtaisesti tiedoteta julkisuuteen erikseen, ellei niihin liity laajempaa yhteiskunnallista merkitystä tai mahdollisia joukkoaltistumisia.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi