Lauantai, 23.1.2021 
Enni, Enna, Eini
Maakunta

Siun soten alueella uusia koronavirustartuntoja ainoastaan karanteenissa jo olleilla – tiistaina vain yksi uusi tartunta

  • Jentta Ilanmaa
  • Juha Inkinen
Siun soten alueella otetaan tällä hetkellä runsaat 500 koronanäytettä päivässä. Siun soten alueella otetaan tällä hetkellä runsaat 500 koronanäytettä päivässä.

Siun soten toiminta-alueella varmistui maanantain aikana viisi uutta koronavirustartuntaa, ja tiistaina tartuntoja on tullut ilmi vain yksi.

Kaikki tartunnat liittyvät Joensuun tartuntaketjuihin, ja ne on todettu jo karanteenissa olleilla henkilöillä, kerrotaan Siun sotesta.

Kaikkiaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin määrättyjä henkilöitä on tiistaina Siun soten toiminta-alueella lähes 700.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siun soten mukaan koronanäytteitä otetaan tällä hetkellä keskimäärin yli 500 päivässä, ja näytteenottokapasiteetti riittää hyvin.

Näytteitä otetaan Siun soten omien toimipisteiden lisäksi myös yksityisillä terveysasemilla.

Siun soten puhelinpalvelut ovat olleet kuormittuneita viikonlopun ja alkuviikon ajan.

Siun sotesta muistutetaan, että neuvontaa ja keskusteluapua tarjoavat yleiset valtakunnalliset koronaviruksen neuvontanumerot ja tahot, ja neuvoja kannattaa ensisijaisesti hakea näiden kautta. Tällä varmistetaan se, että puhelimet eivät mene tukkoon ja akuuttia hoitoa tarvitsevat henkilöt pääsevät läpi terveysasemille ja päivystysapuun.

Yleistä tietoa koronaviruksesta saa puhelimitse ja chatissa valtakunnallisesta korona-infosta puh. 0295 535 535. Chat löytyy valtioneuvoston sivuilta: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/puhelinpalvelu-ja-chat 

Keskusteluapua ja tukea huolissa tarjoavat muun muassa Siun soten sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002, psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 sekä valtakunnallinen kriisipuhelin 09 2525 0111

Joensuun kaupungin alue on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa, ja muu maakunta epidemian perustasolla.

Alueellinen koronaviruksen tilannetyöryhmä kokoontuu viikoittain arvioimaan epidemian tilannetta sekä alueellisten suositusten ja toimenpiteiden riittävyyttä.

– Ratkaisevaa on se, miten meistä itse kukin toimii. Tiukkoja rajoituksia ja koronasulkuja ei pidä jäädä odottamaan, vaan kiinnittää omassa arjessa huomiota turvaväleihin, suojautumiseen sekä käsihygieniaan ja välttää sosiaalisia lähikontakteja, korostaa toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi